Dansebloggen

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

Bliver 'Vild med dans' sæson 20 mon den sidste?

Illustration: Rasmus Sand Høyer

'Dommen' over TV2’s succesprogram 'Vild med dans' lød ikke så lovende i 2017, da Lars Hovbakke Sørensen, Adjunkt, PH.D. (Professionshøjskolen Absalon) skrev således i Jyllands-Posten: 'Vil 'Vild med dans' så overleve? Ja, på kort sigt. Man kan sagtens forestille sig en sæson 15 og en sæson 16 rulle over skærmen. Men en sæson 20 eller 25 er nok til gengæld ikke så realistisk. Samfundets værdier vil på et tidspunkt skifte igen. Så det vil blive andre typer programmer, der vil komme interesse for blandt seerne. Men foreløbig passer 'Vild med dans' rigtig godt med det værdisæt, der er i vores samfund. Og så længe det gør det, vil TV2 og alle de andre tv-stationer i de øvrige lande blive ved med at sende det.'

Heldigvis var der ved udgangen af sæson 19 af 'Vild med dans' gode nyheder til fans af dansekonkurrencen: Der kommer en sæson 20 i 2023. Og TV2 lover, at det bliver stort. Ja tak!

Så hvad er det ved 'Vild med dans', der fortsat samler os foran skærmen fredag efter fredag henover efteråret?

For mig er det ud over dansen, ualmindelig god musik og hele showet med alt hvad det indebærer af sceneshow, kjoler og helt menneskelige værter, der kan få grineflip for åben skærm:

Læs mere …

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

 

 

Tag på verdensmålsmission med Kolding Idræt, dancezone.dk og Bevæg Dig For Livet.

 

Frivillige ressourcepersoner søges til ambitiøst co-creation projekt med bevægelse i fokus. 

 

Sammen står vi stærkere – også når det gælder aktuelle temaer som ensomhed, tristhed og overvægt. Vi er kommet på den anden side af Corona, men mange har svært ved igen at engagere sig i aktiviteter eller leder efter nye måder at være en del af et fællesskab.

 

Du har nu mulighed for at skabe mere Sundhed og Trivsel via dans, som dokumenteret er godt for vores mentale tilstand og samtidig gør bevægelse lidt sjovere.

 

 

Vil du være med på en mission, der er vigtigere end nogensinde?

 

Måske har du selv oplevet, at dit humør er blevet påvirket under Corona? Måske har bevægelse for lidt plads i din nye hverdag?

 

Vi tror på, at dansen er glædens mor - og vi ved, at dans kan noget, når vi snakker fællesskab og netværk. Det vil vi gerne - sammen med dig - sikre at endnu flere kommer til at opleve.

Læs mere …

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

Jeg må dele min begejstring: DGI kan noget med dans!

Selvom jeg har trådt mine første mange par dansesko og undervist mange år i danseskole-regi, har jeg indgået et samarbejde med vores lokale idrætsforening, som er medlem af DGI og DBU. Det er den mest givende beslutning, jeg længe har taget.

So far har den 'mentale gevinst' kun overgået det økonomiske overskud, jeg ellers kunne have fået ved at køre egne hold i eget eller en andens private regi. Ganske enkelt fordi, jeg kan koncentrere mig om at nå bredere ud med dansen.

Ud over den varme modtagelse fra danseglade børn og deres forældre, der nu har en chance for at gå til dans i lokalområdet, er jeg også begejstret over at have deltaget i DGI's Inspirationsweekend i Messecenter Herning i starten af sæsonen:

Læs mere …

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

 Forkæl familien med Dans og Disney

MED EN MINDRE CORONA-FORSINKELSE ER DANSELINJEN I NBSIF NU KLAR MED KICK OFF PÅ DANS OG DISNEY

Fredag den 19. november 2021 har du en unik mulighed for at få en god aften sammen med familien, hvor der også er ’alene-tid’ for mor og far. Kom og prøv det helt nye koncept ’Dans og Disney’ i Nr. Bjært-Strandhuse IF – Mens Disney Sjov tryllebinder de mindste i caféens TV-hjørne, er der pardans for de voksne i hallen lige ved siden af. Første gang er det Vild Med Dans-stjernen, Esbern Syhler-Hansen, der underviser. Det er dog ikke kun par med børn, der kan være med. Alle er velkomne på Lyshøjskolen i Kolding, med eller uden børn.

Book din gratis billet på www.nbsif.dk/aktiviteter/dans.  

Læs mere …

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

Til kamp mod kedelige idrætstimer

Denne overskrift sprang for nyligt i mine øjne. Debatten går livligt på de sociale medier; Idrætstimerne i folkeskolen har ry for at være kedelige. Min egen datter går i 4. klasse og kan være lidt svær at få ud af døren om onsdagen, for 'Åh mor, det er så kedeligt i idræt!'. Og til spørgsmålet om, hvad der skal til for, at hun vil synes bedre om idræt, svarer hun prompte: 'Du skal komme og undervise i dans, mor!'

Jeg har sat mig for at finde ud af, hvad der er op og ned i den debat. For vi er på den ene side blevet lovet en ny skolereform med fokus på bevægelse i hverdagen, herunder opkvalificering af netop idrætslærerne og på den anden side møder vi en indikation af, at der f.eks. i udskolingen er blevet mindre tid til bevægelse i idræt, fordi undervisningen er blevet mere teoretisk. Samtidig bliver de nye bevægelsesbånd flere steder ikke gennemført som tiltænkt.

Derfor har jeg besøgt én, som har fingeren på pulsen i forhold til de mange tiltag, der bliver gjort på området. For der bliver gjort meget. Virkelig meget.

Læs mere …

Log ind eller Opret bruger