• Published in Månedens gæst

 

Læsetid: 15 minutter

Så du Nellie danse i X-Factor sidste fredag?

Nellie Bethel er en dansk danser på 29 år, som har oplevet mere end de fleste.

Hun har altid levet af at danse, og allerede som 17-årig rejste hun på egen hånd til L.A. for at udleve sin barndomsdrøm. Hun satte alt ind på at komme til at danse på nogle af verdens største scener. Efter hendes deltagelse i Talent 2009 på dansk TV, havde jeg dristet mig til at spørge, om hun ville være ambassadør for dancezone.dk - og i den forbindelse fik jeg et par år senere mulighed for at møde hende backstage efter Grease the Musical i Musikhuset Aarhus. Jeg husker, at jeg var tvillinge-gravid, og at vi i den forbindelse fik en god snak om Nellie's drøm om at danse for Jennifer López (som jo også er tvillinger-mor), og som jeg i øvrigt synes, Nellie har en slående lighed med - når hun altså ikke lige er castet som Grease-karakter:-) 

Hvad jeg ikke vidste denne forårsaften i 2012 var, at Nellie kort tid forinden havde brugt sine sidste sparepenge på at flyve til New York for at forfølge sin store drøm om at komme til at danse i det legendariske Super Bowl Halftime Show. Hun havde rent faktisk været udtaget til Madonna's dancecrew, som dansede til verdens største sportsbegivenhed foran hundrede millioner af seere. Men denne rejse blev desværre afbrudt, før den næsten fik lov at komme ordentligt i gang. Hun blev pludselig fundet for høj og blev derfor valgt fra igen. Til gengæld viste det sig nogle år senere (2016), at Nellie blev et perfekt match med selveste Jennifer López, og efter at have turneret en årrække som en del af JLo's faste dancecrew, gik den store drøm alligevel i opfyldelse: hun og en anden dansk danser, Michel, optrådte med JLo i Super Bowl's Halftime Show 2020!!  

When dreams come true

I forbindelse med et besøg hjemme i Danmark nogle år før (2017), fik jeg den udsøgte ære at lave et interview med hende, hvor hun fortalte om sin næste store drøm: At blive artist i intet mindre end det canadiske Cirque Du Soleil (Solens cirkus) med 3.500 ansatte fra mere end 40 lande. Omkring det tidspunkt kørte der en programserie på TV, hvor man fulgte nogle af de dygtigste gymnaster og deres drømme om at komme til casting hos netop verdens største cirkus-og underholdningsimperium, Cirque Du Soleil . Det er kun de allerbedste af de absolut bedste, der kommer gennem nåleøjet. Mit interview med Nellie fra dengang har jeg valgt at bringe igen herunder.

Siden er der sket rigtig meget i Nellies liv - flere drømme er blevet udlevet. I julen 2019 ønskede jeg mig billetter til Cirque Du Soleil's forestilling i Danmark - for gæt, hvem der var kommet med? Nellie's billede hænger nu på væggen med artister, der optræder 5 gange ugentligt i Cirque Du Soleil's show Michael Jackson ONE (red. når der altså ikke lige er Corona). Som dansker og danseentusiast beundrer jeg skønne Nellies evne til at gå målrettet efter sine drømme. Det er jo tæt på vanvittigt vildt, hvad hun har opnået på ét danseliv. Desværre lå der ingen billetter under juletræet, men i stedet gav TV2 os alle en lækker julegave i form af præmiere på en flot program-serie om Nellie og fire andre danske dansere, der udlever deres ultimative dansedrømme.

Hvis du ikke allerede har set den, så kan du følge Nellie Bethels og de fire andre danseres liv i PLAY-serien 'Dans i blodet' på TV2 Play.

Jennifer López og Nellie Carmen Venca Bethel (privatfoto)

Nellie på dansk jord

I øjeblikket er Nellie hjemme i Danmark, og derfor fik vi fornøjelsen af at se hende på X-Factor scenen, hvor hun fredag den 12. marts 2021 dansede for Martins solist, Vilson Ferati - se eller gense sangen og danseshowet her: Let me love you.

Hvis du har lyst til at lære nogle seje moves fra Nellie, så hold øje med jumpoffstudio.com, hvor hun bliver en del af underviserne i det nye online danseunivers lavet af kærlighed til dansen til alle dansere. Jeg er naturligvis med som abonnent og venter spændt på koreografier fra den her vanvittigt dygtige danser.

Herunder kan du læse mit nu næsten 4 år gamle interview med Nellie - hvor der altså er sket en hel del i Nellies danseliv siden.

Kæmpe RESPEKT herfra.

Og god læselyst til dig, som læser med.

Lisa

 


 

Nellie er ikke den samme uden dans!

Artiklen er fra arkivet - Skrevet af Lisa Bærentsen, dancezone.dk, 12-07-2017

Privatfotos fra 2012-forestillingen af Grease the Musical: Lisa og Nellie Bethel, Silas Holst og Lisa, Sonny Fredie-Pedersen og Lisa

At fokusere på passionen for det man laver fremfor belønningen, kan lyde som en floskel, men ikke desto mindre har det været virkeligheden for danske Nellie Bethel, der tilbage i 2009 medvirkede i den første udgave af Talent sammen med sin dansetræner Eva.

Siden da er det gået stærkt - rigtig stærkt - for Nellie. Hendes adresse er stadig på Østerbro, men hun er sjældent hjemme i Danmark. I dag turnerer hun nemlig som danser for selveste Jennifer López - en eventyrlig drøm, hun udlever med dyb taknemlighed og ydmyghed. For selvom man kan synes, at det er ret vildt at springe fra lille Danmark til de største scener i L.A., så har vejen været kringlet og Nellie indrømmer, at hun har været ret tæt på at give op undervejs. Men der er noget i hende, der fighter videre, selvom det hele kan virke uoverskueligt. Passionen for dansen!!

Jeg har fulgt Nellie, siden hun tryllebandt os alle på Talent-scenen sammen med Eva, og jeg er vildt beæret over, at hun er del af ambassadør-korpset for dancezone.dk. I 2012 mødte jeg hende backstage efter en flot præstation i Grease the Musical i Musikhuset Aarhus. Og da hun tidligere i år (2017) var hjemme i Danmark nogle dage, fik jeg et eksklusivt interview over Skype med hende og jeg må sige, at jeg er bjergtaget over denne skønne, dygtige og arbejdsomme kvinde! Når hun er i Danmark skal hun selvfølgelig mødes med familie og venner, men der skal også deles ud af de mange spændende erfaringer, hun har gjort sig. Hun træner og coacher dagen lang - og har også lige tid til at dele sin historie med os.

Vær så god, I proudly present to you:

Nellie Carmen Venca Bethel, 25 år.

Performance har altid været en del af Nellies liv. Begge hendes forældre udfoldede sig inden for teaterverden. Hendes far som lysmand - en virkelig dygtig en af slagsen - og hendes mor var en af Danmarks første kvindelige 'lydmænd' på Nørrebro Teater.

Kærligheden til dansen opstod, da Nellie - efter at have forsøgt sig med en hel del sportsgrene og forskellige musikinstrumenter - manglede noget, der kombinerede det kreative med det fysiske. Da hun var 10 år begyndte hun til hip hop på Danseværkstedet, der var ejet af en amerikansk danser og hendes første danselærer blev Eva Schou. Hun kom der hver dag siden!

Senere tog hun en 1-årig uddannelse hos Kenneth og Nathalie Vogel på Flow Dance Academy - Europas første Hip Hop & Urban danseskole. Flow blev Nellies andet hjem. Så snart skoledagen var ovre, gik turen til træningslokalerne på Nørrebro. Hun elskede livet der og fik hurtigt mulighed for at deltage i en årlig battle i Paris og kom selv til at undervise i Sverige, London og Uganda. Som 17-årig rejste Nellie til L.A. for at danse, men eventyret blev afkortet, da hendes elskede far desværre døde og hun tog hjem i forbindelse med begravelsen. Kort tid efter fyldte Nellie 18 år. Og hun stillede op i Talent 2009 sammen med Eva - og kom i finalen. Derefter medvirkede hun i forskellige forestillinger og musicals, inden hun igen rejste til L.A.

Lillepige-drømmen gik i opfyldelse

At Nellie har været stor fan af Jennifer López (alias JLo) siden hun var en lille pige, er ikke svært at forestille sig. JLo er en dygtig skuespiller og så både synger og danser hun helt fantastisk! Nellie beskriver hende som en monster sej kunstner, der bærer sig selv på en flot og værdig måde, og er en rollemodel for unge kvinder med hendes positive budskaber. 'Allerede som 10-årig dansede jeg til hendes og Missy Elliot's musik og drømte om en dag at arbejde for kunstnere som dem!', fortæller Nellie.

7 gange måtte Nellie til audition på JLo's shows, inden det lykkedes. 'Pludselig passede jeg!' fortæller Nellie med en entusiasme, der vidner om, hvor stort det var for hende. 'Jeg gik gennem alle runder sammen med 600 andre piger, men den dag, den sidste runde skulle foregå, skulle jeg være et andet sted for at prøve kostume til et TV-show, jeg var booket til. Da jeg ankom til settet, var min kjole der ikke. Forestil dig hvor gerne jeg ville have haft den besked lidt før. Heldigvis havde JLo's koreografer aftenen før ved midnatstid lært mig den nye koreografi og optaget mig på video, så jeg alligevel kunne komme med i betragtning. Jeg måtte bare prøve at hvile i, at jeg havde gjort mit bedste.' JLo måtte altså nøjes med at se Nellie på video, da den endelige udvælgelse af 6 unge piger og 8 mænd skulle ske. Efter 3 lange ugers ventetid tikkede der en særlig e-mail ind i Nellies inbox. 'Min bedste veninde var på besøg i L.A. den dag', fortæller Nellie. 'Jeg var helt ved siden af mig selv, da jeg fik beskeden. Det var så fedt at have en at dele glæden med!' Nellie bad veninden om at læse e-mailen højt, så hun var sikker på, hun havde læst rigtigt - og så hvinede de ellers højt og længe!

Jeg er ikke mig selv uden dans!

Nu er danske Nellie en del af JLo's store Vegas-show med 4 ugentlige koncerter på en kæmpe scene med konfetti og hele molevitten! Hun har endda koreograferet en særlig del af sangen Glamorous Life og hun er en af 2 piger, der tager med JLo ud til andre shows. Det er virkelig en drøm, der er gået i opfyldelse. Og hun elsker det! Der er noget uforklarligt omkring Nellies begejstring for dans, men hun prøver alligevel; 'Dans er en basal fejring af livet! Dans gør mig så glad!' siger hun. 'Hvis jeg af en eller anden grund er nødt til at hvile, f.eks. hvis jeg har ondt, mangler der noget i min måde at udtrykke mig på. Jeg er ganske enkelt ikke mig selv uden dans! Jeg elsker bare at danse!!!'

Medaljen har også en bagside

Afstanden til familie og venner hjemme i Danmark er det hårdeste ved at være afsted på tour. Nellies mor følger med i sin datters eventyr så godt hun kan, og de to snakker sammen hver dag. 'Min kæreste fra Seatlle er også danser og bor i L.A., så det kan godt blive sådan en lille boble, vi lever i,' forklarer Nellie. 'Så midt i det vilde eventyr, kostumer, make up og fede koreografier, føler jeg mig også tit lille og meget langt væk!'

'JLo er heldigvis god til at nurse hele sit crew. Hun inviterer os dansere med til private fester, og hun fejrer vores fødselsdage. Hun er en fantastisk kvinde. Ved siden af egne shows er hun familiemor og dommer i TV-programmet American Idol.' (red. og er også executive producer på den store TV-succes 'World of dance', som blev sendt på dansk TV i 2020 - læs mere om programmet 'Verdens bedste dansere' her.) Nellie undrer sig over, hvornår denne superwoman nogensinde får tid til at sove.

Nellies næste drøm

Det kan jo næsten være svært at forestille sig en drøm, der er større for en danser som Nellie. Men Nellie har mange ting, hun gerne vil gøre med dansen; medvirke i en dansefilm, arbejde med visse koreografer, samarbejde med et sportsmærke, måske få lov at instruere, sætte sig ind i alt det med lys og lyd - og jo, så er der jo også lige Cirque du Soleil. Verdens største cirkusteater-produktion. Det vil være nærliggende for Nellie at tænke teaterlivet ind sammen med dansen, og hun vil gerne udforske magien i at gå dybere ind i det og være med til at skabe et kæmpe setup. Og med den entusiasme og arbejdsomhed, Nellie lægger for dagen, så tænker jeg, at det er inden for rækkevidde!

Her fra dancezone.dk vil jeg i hvert fald personligt spændt følge Nellies danseeventyr.

Tak for dansen!

Jeg plejer gerne at slutte mine interviews af med at spørge, hvem hovedpersonen vil bringe en særlig 'Tak for dansen'. Svaret kom prompte fra Nellie: 'Det må blive Kenneth og Nathalie fra Flow. De gav mig et hjem nr. 2 og tog mig ind som en del af deres familie og sørgede for at jeg kunne blive 'opdraget i dansen' og de har været en kæmpe støtte for mig i en periode, hvor mine egne forældre var ramt af sygdom.'

Lad os slutte med Nellie's smukke statement:

'Hvad er bedre for hjertet end musik og dans?'

Lisa

 

4 skarpe om Nellie:

Hvad er din yndlingssang lige nu?

Redemption song med Bob Marley

Hvilken dansefilm, kan du bedst lide?

Det må blive Honey. Jeg har så mange minder forbundet med den. Engang havde jeg samme hår som Honey:-) Missy Elliot medvirker i den film. Hun er den kunstner, der i sin tid fik mig til at ville danse. Det der måtte jeg bare være en del af! Jeg gav mig selv 10 år til at komme med i en musikvideo og efter 9 år stod jeg til audition foran Missy E. Desværre var jeg lidt for høj og for hvid til hendes image...

Hvad er din livsfilosofi?

Hvis du jagter et job for at få en god løn, glemmer du din passion. Fokusér på din passion, så kommer lønsedlen senere.

Fortæl noget skørt om dig selv

Jeg er ret fjollet! Slet ikke så seriøs som jeg ser ud:-) Det kan se så fint ud med make up og det hele, men jeg er bare lille Nellie fra Nørrebro - og så har jeg den her ting med chili. Jeg er decideret afhængig af hot sauce. Jeg skal have chili på alt! 

Log ind eller Opret bruger