Om dancezone.dk

dancezone.dk er en platform for frivillige danseforeninger i Kolding Kommune.

Projektet ligger indtil udgangen af 2024 som ad hoc gruppe i Kolding Idræt, der samler og udvikler idrætten i Kolding Kommune. dancezone.dk forventes derefter at blive udskilt som selvstændig forening. 

Fordi vi ønsker at flere skal i bevægelse og være en del af et fællesskab, er vores formål at:

* understøtte det frivillige foreningsliv med fokus på at udbrede foreningsdans uanset stilart

* danne et netværk som kan være en fælles drivkraft og talerør ind i de kommunale forvaltninger for at sikre gode rammer for bestående og nye danseinitiativer i Kolding

* skabe synergi for danseinitiativer på tværs af foreninger, organisationer og andre danseaktører, således vi får de bedste forudsætninger for at kunne støtte hinanden med ressourcer, viden og danseglæde

Overordnede mål:

Kolding Kommune er Bevæg dig for livet-kommune og vi tilslutter os derfor også ønsket om at realisere de nationale mål i Bevæg dig for livet-visionerne frem mod 2025 om, at 50% af befolkningen skal være fysisk aktive i en idrætsforening og 75% skal være fysisk aktive på anden vis.

Vi har også fokus på ét af FN's 17 verdensmål (Sustainable Development Goals), nemlig SDG3 Sundhed og trivsel, hvor vi har en ydmyg tro på, at DANS kan noget helt særligt, når vi snakker om at skabe sundhed og trivsel.


Vil du med på verdensmålsmission?

 

Historien bag dancezone.dk - nu med fokus på verdensmål nr. 3

Tanken med dancezone.dk var fra den helt spæde idé at være din indgang til dansens mangfoldige univers - et univers der er så STORT og SPÆNDENDE, at det fortjener sin helt egen side.

Portalen så dagens lys i 2009 som et community / en reklameplads under sloganet 'Room for sharing the passion of dance'. En gave til alle, der - lige som initiativtager Lisa Bærentsen - elsker dans og bare ikke kan få nok dans i hverdagen.

I 2016 fulgte et nyt fokus: 'Never forget to dance' og et ønske om i højere grad at hylde det positive, dansen giver os - for kan vi da overhovedet leve uden dans og musik?

Henover nytåret 2020/2021, hvor Corona havde lukket Danmark ned for anden gang, stod det lysende klart for Lisa Bærentsen, at den platform, hun har bygget op, med få ændringer kan imødekomme nogle af de følgevirkninger, Corona har forårsaget.

Derfor ser et nyt spændende projekt nu dagens lys - med fokus på verdensmål nr. 3: Sundhed og Trivsel. Vores mission med projektet er understøtte og bakke op om forskellige initiativer med dans som omdrejningspunkt. For er der noget, dans kan, så er det at skabe både fysisk, mental og social trivsel. Nogen vil mene, at dansen er glædens mor!

Lisa har nemlig foræret dancezone.dk til Kolding Idræt i håb om, at de sammen kan kvalificere platformen til at blive til glæde og gavn for mange i det frivillige foreningsliv. Hun har selv de seneste år har haft fornøjelsen at opbygge en velfungerende danselinje i den lokale idrætsforening Nr. Bjært Strandhuse Idrætsforening. NBSIF DANS blev af DGI kåret til Årets Danseforening 2021, bl.a. med den begrundelse at det var lykkedes danselinjen at skabe engagement og sammenhold trods Corona nedlukninger, så de ikke mistede medlemmer som følge af Corona.

Platformen forventes på sigt at blive udviklet til også at blive et online-fællesskab for frivillige danseinstruktører, hvor de kan mødes og sparre - uanset geografi eller pandemi.

Følg os og hold dig opdateret på www.facebook.com/dancezone.dk

Kontakt os, hvis du vil høre mere om vores verdensmålsprojekt.

Kort om Lisa Bærentsen, leder af verdensmålsprojektet

Lisa er danseentusiast og initiativtager bag dancezone.dk tilbage i 2009.

Desuden mor til 3, verdensmålsentusiast og frivillig formand for NBSIF DANS.


Gratis promovering af din frivillige danseforening

Vi ved af erfaring, at det med online markedsføring, hjemmesider osv. kan være en ordentligt mundfuld for frivillige danseforeninger, specielt når man faktisk meget hellere vil bruge energi på at danse, rekruttere frivillige og deltagere og i det hele taget bare elsker tanken om at komme ud og gøre en forskel.

Derfor kan alle frivillige danseinitiativer nu få en gratis profil på dancezone.dk, hvor I helt selv kan poste indhold, uden at skulle betale for domæne eller hosting. I får en dancezone-profilside stillet til rådighed, som eksempelvis www.dancezone.dk/lisa/profile.

Vi holder løbende optagelsesmøder, hvor I bliver introduceret til vores arbejde, jeres muligheder for at blive en del af projektet og dermed portalen, får inspiration og moralsk opbakning til jeres konkrete idé/initiativ, men også for dig, der vil bakke op om et af vores bestående danseinitiativer. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du bare ikke kan vente med at komme i gang.

Tilbuddet er foreløbigt gratis - hvilket vi tilstræber, at det skal blive ved med at være med støtte fra funding og andre generøse parter, der vil med på vores ydmyge verdensmålsmission. 

Log ind eller Opret bruger