Dansebloggen

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

 

Tag på verdensmålsmission med Kolding Idræt, dancezone.dk og Bevæg Dig For Livet.

 

Frivillige ressourcepersoner søges til ambitiøst co-creation projekt med bevægelse i fokus. 

 

Sammen står vi stærkere – også når det gælder aktuelle temaer som ensomhed, tristhed og overvægt. Vi er kommet på den anden side af Corona, men mange har svært ved igen at engagere sig i aktiviteter eller leder efter nye måder at være en del af et fællesskab.

 

Du har nu mulighed for at skabe mere Sundhed og Trivsel via dans, som dokumenteret er godt for vores mentale tilstand og samtidig gør bevægelse lidt sjovere.

 

 

Vil du være med på en mission, der er vigtigere end nogensinde?

 

Måske har du selv oplevet, at dit humør er blevet påvirket under Corona? Måske har bevægelse for lidt plads i din nye hverdag?

 

Vi tror på, at dansen er glædens mor - og vi ved, at dans kan noget, når vi snakker fællesskab og netværk. Det vil vi gerne - sammen med dig - sikre at endnu flere kommer til at opleve.

 

Derfor stiller vi nu platformen dancezone.dk til rådighed for gode idéer til, hvordan vi kan byde børn og unge op til dans på helt nye måder! Vi ønsker at skabe et community på tværs af eksisterende fællesskaber, hvor det er naturligt at tænke bevægelse, fælllesskab og skabe danseglæde.

Vi har allerede en masse gode idéer til initiativer, hvor netop dine kompetencer kan komme i spil – og måske har du også selv nogle gode idéer? Dem vil vi super gerne høre om, så vi sammen kan udtænke spændende og anderledes tilbud til forskellige målgrupper. Måske skal vi lave en aktiv pendant til den populære biografklub, måske skal vi lancere fælles danse-stævner for hele byens danseforeninger og danseskoler. Alt sammen med fokus på bevægelse, fællesskab og danseglæde.

 

Vi kalder missionen: dancezone.dk for Sundhed og Trivsel

 

 

Hvem leder vi efter?

 

Vi leder efter dig, som ønsker at skabe mere livsglæde og fællesskab blandt børn og unge i Kolding Kommune - og mindre inaktivitet.

 

Vi har brug for mange forskellige profiler for at sikre en succesfuld verdensmålsmission.

 

Du behøver altså ikke have kendskab til danseverdenen:-)

 

Her er vores foreløbige - helt ubeskedne - ønskeliste til frivillige ressourcepersoner:

-        Danseentusiaster med eller uden idé til nyt initiativ (vi har masser af idéer, som du kan blive en del af!)

-        Popcornhjerner i alle afskygninger

-        Verdensmålsentusiaster

-        Joomla-haj (Joomla og JomSocial)

-        Videoredigerings-nørd, gerne Adobe Premiere Pro eller DaVinci Resolve

-        Fotografer til web, SoMe og andre kanaler

-        Grafiker til web, SoMe og andre kanaler

-        SoMe ninjaer

-        Skribenter/bloggere (content)

-        Tøj-designer

-        Videnspersoner om ledelse af frivillige

-        Fundraisere, grønne som erfarne

-        Økonomiske partnere

-        Gave-sponsorer (til eksempelvis en årlig Tak for dansen-award)

 

 

Hvad kan du forvente som frivillig?

 

I Kolding Kommune har vi i et mål om at være Danmarksmester i frivillighed. Det vil vi gerne tale ind i med dette projekt. Derfor vil du som frivillig på verdensmålsmission med Kolding Idræt, dancezone.dk og Bevæg Dig For Livet i særlig grad opleve, at du bliver en del af ’noget større’ og meget værdifuldt, hvor din indsats vil blive anerkendt i rigelige mængder og du vil få masser af oplevelser og fællesskab som tak. Samtidig bidrager vi sammen til, at Kolding Idræt bliver mere nærværende med udgangspunkt i medlemmernes behov.

 

Vi kan ikke tilbyde dig løn for dit arbejde, men til gengæld kan vi tilbyde dig gode erfaringer, et professionelt projekt-miljø og en masse glæde ved at gøre en forskel.

 

Vi tør godt love dig, at missionen bliver både spændende, udfordrende og nytænkende!

 

Husk, du behøver altså ikke have kendskab til danseverdenen i forvejen.

 

 

Kom og hør mere om ’dancezone.dk for Sundhed og Trivsel’

 

Vi glæder os til at se dig på vores første informationsmøde/idégenereringsworkshop, hvor vi vil informere nærmere om vores ambitiøse verdensmålsmission.

 

Dato: Mandag den 23. maj 2022 fra kl. 17.00-21.00

Sted: KUC (lokale vil fremgå af infotavlen)

 

 

Programmet er foreløbigt

 

Indtjekning fra 16.45-17.00

Værten byder velkommen  v. Annette Hvidtfeldt, Bevæg Dig for Livet konsulent (5 min.)

Kick Off og baggrundshistorie for verdensmålsmissionen v. Lisa Bærentsen, bestyrelsesmedlem i Kolding Idræt og idékvinden bag dancezone.dk (20 min.)

Peptalk v. Katrine Bertelsen, udvikler af idræt, bevægelse og sundhed på UC Syd Campus Kolding (15 min.)

Idégenereringsworkshop del 1 (60 min)

Aftensmad ca. 18:45-19:30

Idégenereringsworkshop del 2 (60 min)

Afrunding og hvad så nu? Rekruttering af frvillige herfra…

 

 

Tilmelding

 

Tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejning – seneste frist for tilmelding 16. maj, send en mail til projektleder Lisa Bærentsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

Forkæl familien med Dans og Disney

MED EN MINDRE CORONA-FORSINKELSE ER DANSELINJEN I NBSIF NU KLAR MED KICK OFF PÅ DANS OG DISNEY

Fredag den 19. november 2021 har du en unik mulighed for at få en god aften sammen med familien, hvor der også er ’alene-tid’ for mor og far. Kom og prøv det helt nye koncept ’Dans og Disney’ i Nr. Bjært-Strandhuse IF – Mens Disney Sjov tryllebinder de mindste i caféens TV-hjørne, er der pardans for de voksne i hallen lige ved siden af. Første gang er det Vild Med Dans-stjernen, Esbern Syhler-Hansen, der underviser. Det er dog ikke kun par med børn, der kan være med. Alle er velkomne på Lyshøjskolen i Kolding, med eller uden børn.

Book din gratis billet på www.nbsif.dk/aktiviteter/dans.

Læs mere

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

Hvad er det danseskolerne kan, som fodboldklubberne ikke kan?

Vi kender nok alle det med at være i en sammenhæng, hvor det kan være en udfordring at skabe ro i en stor børneflok, gør vi ikke? Tænker du på den seneste børnefødselsdag eller... måske din søns fodboldtræning, hvor du indgår i en træner-turnus?

Det med fodboldtræning kender jeg intet til, da vores største på 11 år er en ikke-fodbold-pige og vores tvillingedrenge på 5 år ikke er begyndt til fodbold endnu. Jeg må indrømme, at jeg lige spidsede ører, da vi havde besøg af en gæst, der indviede os i en problematik omkring uro på hans søns fodboldhold. Han var øjensynligt noget overrasket over, hvor svært det var at fastholde børnenes opmærksomhed og var kommet til den konklusion, at den manglende disciplin måtte italesættes, hvis børnene skulle få et godt udbytte af træningen. Han havde derfor foreslået træner-teamet nogle forskellige værktøjer, som de kunne tage i brug med det mål at højne kvaliteten af træningen.

Læs mere

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

Jeg må dele min begejstring: DGI kan noget med dans!

Selvom jeg har trådt mine første mange par dansesko og undervist mange år i danseskole-regi, har jeg indgået et samarbejde med vores lokale idrætsforening, som er medlem af DGI og DBU. Det er den mest givende beslutning, jeg længe har taget.

So far har den 'mentale gevinst' kun overgået det økonomiske overskud, jeg ellers kunne have fået ved at køre egne hold i eget eller en andens private regi. Ganske enkelt fordi, jeg kan koncentrere mig om at nå bredere ud med dansen.

Ud over den varme modtagelse fra danseglade børn og deres forældre, der nu har en chance for at gå til dans i lokalområdet, er jeg også begejstret over at have deltaget i DGI's Inspirationsweekend i Messecenter Herning i starten af sæsonen:

Læs mere

  • Skrevet af Lisa Bærentsen

Til kamp mod kedelige idrætstimer

Denne overskrift sprang for nyligt i mine øjne. Debatten går livligt på de sociale medier; Idrætstimerne i folkeskolen har ry for at være kedelige. Min egen datter går i 4. klasse og kan være lidt svær at få ud af døren om onsdagen, for 'Åh mor, det er så kedeligt i idræt!'. Og til spørgsmålet om, hvad der skal til for, at hun vil synes bedre om idræt, svarer hun prompte: 'Du skal komme og undervise i dans, mor!'

Jeg har sat mig for at finde ud af, hvad der er op og ned i den debat. For vi er på den ene side blevet lovet en ny skolereform med fokus på bevægelse i hverdagen, herunder opkvalificering af netop idrætslærerne og på den anden side møder vi en indikation af, at der f.eks. i udskolingen er blevet mindre tid til bevægelse i idræt, fordi undervisningen er blevet mere teoretisk. Samtidig bliver de nye bevægelsesbånd flere steder ikke gennemført som tiltænkt.

Derfor har jeg besøgt én, som har fingeren på pulsen i forhold til de mange tiltag, der bliver gjort på området. For der bliver gjort meget. Virkelig meget.

Læs mere

Log ind eller Opret bruger